Nataša Čorbić

Izvršna direktorka

Rođena u Beogradu 1976, odrasla u Nišu. Doktorant je Fakulteta političkih nauka gde je angažovana i kao saradnik u nastavi. Na ovom fakultetu je završila i osnovne studije (međunarodne odnose), a potom magistrirala na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka (evropske integracije). Radila je na poslovima decentralizacije, evropskih integracija i primene antidiskriminacionog zakonodavstva za Vladu Republike Srbije i UNDP. Pre toga se bavila televizijskim novinarstvom i menadžmentom. Osnivač je i aktivistkinja OCD „Srbija u pokretu“ jer veruje da mala grupa građana posvećenih određenom cilju može da promeni svet. U to se uverila pohađajući program „Liderstvo, organizovanje i akcija: Predvođenje promene“, na Džon F. Kenedi školi uprave Univerziteta Harvard, kod profesora Maršala Ganca. Drži treninge o organizovanju zajednice i motivacionom govoru. Đorđeva je mama.

KONTAKT: natasa.corbic@srbijaupokretu.org

Marina Pavlić

Organizatorka zajednica

Rođena je u Beogradu 1983. godine. Završila je Četvrtu beogradsku gimnaziju, a potom diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek filozofija. Da je rođena u nekoj drugoj državi, na nekoj drugoj planeti ili u neko drugo vreme verovatno bi se bavila filozofijom, matematikom, umetnošću i pedagogijom, ali ovako joj postojeće stanje u društvu ne da mira. Veruje u ljude i misli da udruženi možemo da stvaramo čuda, ako se samo malo potrudimo i organizujemo. U Srbiji u pokretu je 2009. godine pronašla ljude kojima je dosadilo da čekaju da se promene dese same od sebe, ljude koji nisu izgubili nadu da i u našoj zemlji može da se živi dostojanstveno i koji veruju da postoji ogroman neiskorišćeni potencijal u svakom od nas. Kao veliki hedonista, najviše uživa u interakciji sa ljudima sa kojima deli iste vrednosti i ideale.

KONTAKT: marina.pavlic@srbijaupokretu.org

Stefan Veličković

Organizator zajednica

Rodjen u Vranju gde je završio osnovnu skolu i gimnaziju. Nosilac je Vukove diplome. Trenutno je student završnih godina Stomatološkog fakulteta Univerzitet u Beogradu. Završio je on-line kurs Džon F. Kenedi škole uprave „Organizovanje zajednice, liderstvo i promene“ kod profesora Maršala Ganca. U Srbiji u pokretu je dosao 2012 godine gde je bio Tim lider na projektu „Kakav je doktor“. Trenutno je Tim lider odbora Glasno za zdravstvo. Srbija u pokretu za njega predstavlja nacin obnvaljanja vrednosti i mogucnost da kroz organizovanje zajednice, poboljsa zdravlje ljudi u Srbiji i unapredi zdravstveni sektor. Stefan veruje da drustvo moze da kreira promene i unapredi sebe, samo treba pravilno motivisati ljude i dati im nadu. "Moj interes je u budućnosti, jer tamo nameravam provesti ostatak svoga života." Charles F.Kettering

KONTAKT: stefan.velickovic@srbijaupokretu.org

Srećko Zdravković

Organizator zajednica, član Strateškog tima

Rođen je burne 1991. godine u Boru. Učestvovao je u kampanji za osnivanje Kancelarije za mlade 2010, nakon toga 2012. pokreće svoju kampanju „Ja u noću prevoz hoću“, da bi 2013. godine kao lider tima ispred svog tima za program „Odgovorni učesnici u saobraćaju“ dobio nagradu Delegacije EU u Srbiji za doprinos i promovisanje EU vrednosti, za istoimeni volonterski projekat zajedno sa svojim timom kroz program „Mladi su zakon“ u konkurenciji 183 volonterskih projekata dobija drugo mesto u Srbiji od strane Ministarstva omladine i sporta. Kroz više programa bavio se edukacijama o bezbednosti i prevencijom nasilja u virtuelnom svetu. Za Srbiju u pokretu čuo je 2014. godine od kada se i uključuje kao aktivista na različitim druženjema, akcijama i edukacijama. Sa Srbijom u pokretu pokreće svoj klub u Boru i uključuje se u kampanju „Biram koga biram“ na kojoj još uvek aktivno radi. Veruje da je moguće sve ako je čovek dovoljno strasven. Voli da pokreće akcije i ljude na akciju. Izuzetno motivisan, timskog duha ali liderskog srca. Obožava svoju porodicu i prijatelje.

Kontakt: srbijaupokretubor@gmail.com

Nikola Pešić

Organizator zajednica

Rodjen u Boru 1991. godine. Zavrsio Masinsko-elektrotehnicku školu u Boru, a trenutno apsolvent Pravnog fakulteta u Nišu. Za vreme studiranja počinje da se bavi aktivizmom i to nastavlja i po povratku u rodni grad. Rado učestvuje u volonterskim aktivnostima lokanih omladinkih organizacija, a sa Srbijom u pokretu se sreće 2014 godine na jednom od prezentacija organizacije. Voli da uči, putuje, upoznaje druge kulture. Po prirodi sanjar ali nateran da radi.
Za Srbiju u pokretu kaže da je to porodica smelih i nasmejanih ljudi. Smatra da je život pun šansi ako žnaš da ih vidiš.

Kontakt: nikola,pesic@srbijaupokretu.org