P(B)RAVO ZA MAME

bravo za mame

Kampanja P(B)ravo za mame se zalaže da ostvarivanje porodiljskih naknada bude svima olakšano, kako mamama tako i poslodavcima. Cilj kampanje je da zaposlene majke redovno dobijaju naknadu tokom porodiljskog odsustva, direktnom isplatom iz budžeta Republike Srbije na njihove račune, umesto sa računa poslodavaca.

Za ostvarivanje ovog cilja neophodna je promena Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom. Zakonske izmene omogući će da zaposlene majke više ne čekaju po nekoliko meseci na isplatu prve naknade posle porođaja. Takođe, ovim izmenama poslodavci će biti rasterećeni birokratske procedure, a zaustaviće se i loša praksa kreditiranja države.

Kampanju su pokrenula tri udruženja građana: Srbija u Pokretu, Roditelj i Centar za mame.

Organizovaćemo 250 trudnica i majki sa bebama da razgovaraju sa svakim od 250 poslanika/ca i ubede ih ličnim iskustvom da je potrebno promeniti Zakon. Pošto je promena Zakona u interesu privrede, očekujemo i podršku minim 80 poslodavaca.

Kampanja će zvanično početi 8. marta 2014. godine.

Ako ste trudnica, porodilja ili poslodavac, pridružite nam se!

 

Ako ste trudnica ili porodilja, od vas očekujemo da:

  • Nakon obuke, odete na zakazani sastanak sa poslanikom/com i ličnim primerom mu/joj objasnite zašto je važno da se ovaj zakon promeni
  • U kampanju uključite još jednu ženu

Pošaljite mejl na pravozamame@srbijaupokretu.org sa subjectom ŽELIM DA SE PRIDRUŽIM KAMPANJI P(B)RAVO ZA MAME.

 

Ako ste poslodavac, od vas očekujemo da:

  • Pozovete jednu ili više trudnica i mama zaposlenih u vašoj kompaniji da nam se pridruži
  • Donirate jednu bruto platu obračunatu na minimalac koja će nam pomoći da pokrijemo troškove kampanje

Pošaljite mejl na pravozamame@srbijaupokretu.org sa subjectom ŽELIM DA PODRŽIM KAMPANJU KAO POSLODAVAC P(B)RAVO ZA MAME!

503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.