beograd_slavija

Beograd, 31. januar – 5. februar – Psi lutalice, loše upravljanje otpadom i prljav grad, bespravna gradnja, neuređenost parkova i javnih površina, nepostojanje kanalizacije za prigradske opštine, saobraćaj i rupe na putevima najčešći su problemi na koje su ukazali stanovnici Beograda u onlajn anketi “Kafa sa poslanikom” koju je sproveo beogradski tim inicijative “Biram koga biram”. O kojoj od ovih tema bi najpre razgovarali sa poslanicima Parlamenta Beograđani i Beograđanke odlučivaće na dotmokratiji, u  subotu 11. februara od 13 do 15 časova, na platou ispred Biblioteke grada Beograda u Knez MIhailovoj ulici.

Od 103 ispitanika njih 45 odsto se izjasnilo kako je zainteresovano da popije kafu sa poslanikom. Beogradske opštine nisu bile zainteresovane da anketu postave na svoje profile na društvenim mrežama.

„Biram koga biram“ je inicijativa za promenu izbornog sistema Srbije koju sprovode građani iz 12 gradova, okupljeni oko Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Media i reform centra Niš i Udruženja građana Srbija u pokretu. Podstaknuti činjenicom da svoje predstavnike u Skupštini ne biraju građani, već to umesto njih rade partije jer im loš izborni zakon to dozvoljava, aktivisti svoje sugrađane informišu o nedostacima postojećeg izbornog sistema i motivišu ih da se priključe inicijativi. Cilj inicijative je da promenom izbornog zakona obezbedi ravnomernu zastupljenost svih opština u Skupštini, veću personalizaciju poslanika, ravnopravnost polova u skupštinskom sastavu i bolju zastupljenost manjina. Inicijativa uključuje i poslanike koji dele njene vrednosti, kao i eksperte u oblasti izbornog prava.

Biram koga biram, da interesi građana i zajednice budu ispred partijskih.

503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.