NI_3

Lazarevac, Niš, Zaječar, Bujanovac, 1.-4. jun – Predstava “Neću da ćutim“ u veselom karavanu obišla je Lazarevac, Niš, Zaječar i Bujanovac. Predstava govori ličnoj i kolektivnoj odgovornosti kada pristajemo na kompromise i prećutimo sve ono što smatramo devijantnim unutar kulture, vaspitanja i društva.

U Lazarevcu predstava je odigrana u neformalnom okruželju gastro koncepta Izvor. Čak su i žabe iz obližnjeg jezera prestale da krekeću nakon objašnjenja pojma integritet. Po završetku predstave posetioci su bili otvoreni za razgovor o predstavi i razmenu iskustava sa LA Klubom Srbije u pokretu.

 

 

Dan kasnije karavn je nastavio put ka Nišu, gde je predstava odigrana u okviru PozitivNI festivala, u Obrenovićevoj ulici u samom centru grada. Bio je to prvu put nakon 90-ih da je neka predstava odigrana na ulici, pošto su joj prethodno prostor uskratili Univerzitet u Nišu, Kulturni centar, Studentski kulturni centar, Akademsko pozorište i Akademsko pozorište.

Sledeća destinacija – Zaječar, Dečji kulturni centar. Nakon predstave veliki broj prisutnih je izašao sa utiskom da ih je predstava naterala na razmišljanje o tome kako mogu da doprinesu zajednici i pojačaju pogon Fabrike promena.

Poslednja stanica – Bujanovac, Dom kulture Bujanovac. „Heroine“, klub u nastajanju, zajedno sa publikom izjavile su da im je ova predstava ulepšala mesec i motivisala da se bave društvenim organizovanjem i menjaju nešto u svojoj zajednici.

“Neću da ćutim” premijerno je izvedena krajem marta u okviru događaja “Ljudi su moć” u produkciji Social Club-a Srbije u pokretu, a autorso glumački tandem čine Rifat Rifatović i Uroš Milojević.

Ako ni vaš grad neće da ćuti, javite nam se :)

Jelena Radivojević

503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.