poslanici_dobrodosli_u_mali_zvornik

Mali Zvornik, 31. januar – Stanovnici Malog Zvornika obradovali su se vestima da će uskoro imati priliku da razgovaraju sa poslanicima Narodne skupštine. Ad Drinum, tim Srbije u pokretu iz Malog Zvornika koji je deo inicijative „Biram koga biram“, tokom akcije „Da li biste došli na susret sa poslanikom?“ razgovarao je sa svojim sugrađanima o problemima lokalne sredine o kojima žele da obaveste nadležne poslanike. Akcija je održana kod gradske autobuske stanice, a preko pedesetoro stanovnika Malog Zvornika pozdravilo je mogućnost dolaska poslanika u njihov grad.

Tim Ad Drinum je kroz razgovor i informativni materijal svoje sugrađane upoznao i sa inicijativom „Biram koga biram“, izmenama izbornog zakona koje ona predlaže, ali i načinima na koji građani mogu da se uključe u nju. Tim je takođe najavio i osnivanje poslaničke kancelarije u martu, kada će stanovnici Malog Zvornika moći da razgovaraju sa nadležnim poslanikom o aktuelnim problemima njihovog grada i zahtevaju od njega da te probleme stavi na dnevni red na Danu poslaničkih pitanja u Skupštini.

Kada je o problemima reč, otežan rad toplane, loša ulična rasveta i neadekvatna mehanizacija za čišćenje snega predstavljaju najveće poteškoće u svakodnevnom funkcionisanju Malog Zvornika, smatraju njegovi građani. Pre susreta sa poslanikom, oni će imati priliku da svoje mišljenje u vezi sa ovim temama izraze i na dotmokratiji, koje će u ovom gradu biti održana tokom sledeće sedmice.

„Biram koga biram“ je inicijativa za promenu izbornog sistema Srbije koju sprovode građani iz 12 gradova, okupljeni oko Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Media i reform centra Niš i Udruženja građana Srbija u pokretu. Podstaknuti činjenicom da svoje predstavnike u Skupštini ne biraju građani, već to umesto njih rade partije jer im loš izborni zakon to dozvoljava, aktivisti svoje sugrađane informišu o nedostacima postojećeg izbornog sistema i motivišu ih da se priključe inicijativi. Cilj inicijative je da promenom izbornog zakona obezbedi ravnomernu zastupljenost svih opština u Skupštini, veću personalizaciju poslanika, ravnopravnost polova u skupštinskom sastavu i bolju zastupljenost manjina. Inicijativa uključuje i poslanike koji dele njene vrednosti, kao i eksperte u oblasti izbornog prava.

Biram koga biram, da interesi građana i zajednice budu ispred partijskih.

.

503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.