Veče pokretača

Sinoć je održan 23. Beogradski Ignite – Pokreni se! Inspirativnim pričama prisutnima su se predstavili mladi ljudi koji su odlučili da stanu na put problemima u svojoj zajednici.

Na sceni Mikser Housea svoj projekat Upoznajmo se da bismo se poštovali predstavila je Katarina Sladaković, studentkinja koja se bavi socijalnom inkluzijom Roma i uz pomoć svojih kolega sa Fakulteta političkih nauka vodi osnovce u posetu Muzeju romskih umetnosti. Bojana Obradović, osnivačica online psihološkog savetovališta okupila je preko 70 psihoterapeuta koji volonterski pomažu studentima i stoje iza sajta Pričajmo o tome. Mirjana Bjelić uz pomoć svog tima dovela je kulturu u Kaluđericu i osnovala Klub čitalaca, a Nevena Perišić odlučila je da Mirijevo postane čistije i pokrenula kampanju Insistiram da recikliram. O tome kako je motivisala ljude da žive zdravo i budu fizički aktivni govorila nam je Maja Krsmanović, aktivistkinja u kampanji Možeš, dok je Predrag Stojičić insprisao prisutne da se suprodstave velikim problemima pričom Zašto David uvek pobeđuje Golijata. Ana Babović se osvrnula na  neke od problema sa kojima se suočavaju žene u Srbiji i predstavila projekat P(b)ravo za mame!

Udruženje građana Srbija u pokretu poziva sve građane i građanke da prijave problem u svojoj zajednici preko sajta Pokretaci.rs, a ukoliko želite da prođete kroz edukativni program Fabrika promena i, poput prezentera na 23. Beogradskom Igniteu, pokrenete sopstveni projekat, novi Konkurs za pokretače i pokretačice je otvoren.

Ignite je kao pokret, odnosno događaj, prvi put održan u Sjetlu 2006. godine, a danas je internacionalni fenomen. Brzo i dinamično prezentovanje ideja u neformalnom okruženju praktikuje se u više od 100 gradova širom sveta.

Pravila prezentovanja su jednostavna:

  • Prezentacije traju 5 minuta
  • Svaka prezentacija ima 20 slajdova
  • Slajdovi se automatski smenjuju na 15 sekundi
  • Prezenter nema kontrolu nad menjanjem slajdova
503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.